Need on minu lemmikmuffinid, mida valmistada, kui puuviljakorvi on banaane seisma jäänud. Tead ju küll neid pehmemapoolseid pruuniträpsulisi, kel kaubanduslik välimus ammu kaotatet, kuid maitset-magusust see-eest mitme eest.
Soovitan banaanimuffineid või -keeksi tehes (jah, banana bread on ju keeks mis keeks, leivast-saiast on asi kaugel) banaanid alati kahvliga tükiliseks püreeks suruda, mitte läbi blenderdada. Mikserdamine lõhub banaani tekstuuri ning tainas jääb hoopis vedelama konsistentsiga. Lisaks on süües megamõnus, kui ampsu ka mõni suurem banaanitükk satub.
Muffinid on valmistatud mandlijahuga ning jäävad tänu lisatud tärklisele õhulised ja kerged. Kuigi gluteenivabad, hoiavad nad väga hästi kuju ega pudise, ehk neid on mugav nii autotrippideks kui ka piknikusnäkiks kaasa pakkida. Kreeka pähklid lisavad süües mõrkjust ning mõnusat krõmpsu, aga kui sul neid parajasti kapis ei ole, haki taignasse näiteks metspähkleid. Või siis näiteks tumedat šokolaadi.
Gluteenivabad banaanimuffinid Kreeka pähklitega
12 tk
- 2 suurt hästi küpset banaani - kooritult 300 g
- 40 g mett või agaavisiirupit
- 50 g kookosõli
- 2 muna
- 200 g mandlijahu
- 80 g tärklist - sobivad nii kartuli- kui ka maisitärklis
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl kaneeli
- 0,5 tl vanillikaunapastat või -essentsi
- näpuotsatäis soola
- 75 g Kreeka pähkleid
Koori banaanid ja suru kahvliga tükiliseks püreeks. Sulata mesi või agaavisiirup kookosõliga ning lisa koos munadega banaanipüreele. Sega kuivained omavahel ning lisa koos vanilliga taignasse. Klopi hoogsalt läbi, kuni tainas on ühtlane. Haki pähklid jämedalt ning sega viimasena taignasse. Jaga tainas muffinivormidesse ning küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga 23-25 minutit, kuni muffinid on kerkinud ja pealt helekuldsed.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar