24.8.21

Vanillikreemi ja punasõstardega rullbiskviit


Sõstraaeg veel päris läbi pole. Muna-jahu-suhkrut kapis ikka leidub. Kiire tiir poe piimaletis ning ahi soojenema. Aeg teha rullbiskviiti! 


Rullbiskviit


Rullbiskviit on ilmselt üks lihtsamaid ning nostalgilisemaid kooke üldse, millega kõigil seostuvad oma lapsepõlvemälestused ning lemmikud õiged rullbiskviidid - nii nagu vanaema tegi (või nurgapealsest poest ostis). Tead ju küll. Kõrvale tass piparmünditeed või 90:10 piima kasuks vahekorras magusat kohvi. Ja alati sai teise viilu veel. 

Kui välismaalt leiab sarnaseid rulle tavaliselt moosi või võikreemi täidisega, siis meitel käib biskviidi vahele ikka vahukoorega õhulisemaks võlutud kohupiim ning vahel ka marju-moosi - mis parajasti õues põõsal või keldris sahvririiulil saada on. Kerge ning õhuline, viiluke rullbiskviiti mahub ikka, isegi siis, kui kõht on juba täis. Ei? 


Siin jagan klassikalist, nisujahuga valmistatud biskviidi retsepti, kuid gluteenivaba rulli saad näiteks selle toortatrajahuga retsepti järgi. 


Rullbiskviit


Rullbiskviit punaste sõstardega


Biskviit:
  • 4 suurt toasooja muna
  • 1,5 dl jahu
  • 1,5 dl + 3 sl suhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
  • 3 dl punaseid sõstraid
  • 300 g vanillipudingit
  • 300 g maitsestamata kohupiimakreemi
  • 2 dl rõõska koort
  • 3-5 sl suhkrut

Vahusta toasoojad munad 1,5 dl suhkruga tugevaks vahuks, alustades madalamast kiirusest ning lisades järk-järgult kiirust. Varu selleks vähemalt 10 minutit, nii saad tõeliselt hõrgu ja õhulise biskviidi. Sõelu munavahule omavahel segatud jahu ja küpsetuspulber ning sega tainas spaatliga õrnalt ühtlaseks. 


Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadi juures pöördõhuga 8−10 minutit, kuni biskviit on helekuldne. Kummuta biskviit teisele 3 sl suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile ja eemalda ahjus käinud küpsetuspaber. Keera biskviit õrnalt koos uue paberiga rulli ja lase jahtuda.


Täidise jaoks vahusta koor 3 sl suhkruga, lisa kohupiim ja vanillipuding ning maitse - vajadusel lisa veel suhkrut. Keera biskviidile rullist lahti ning määri peale täidis. Lisa ka marjad ning keera biskviit uuesti rulli, jättes jätkukoht rulli alla. Hoia serveerimiseni külmkapis.  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar