10.9.21

Mesine kohupiima-purukook pohlade, martsipani ja Kreeka pähklitega


Kui Instagram ja sõprade FB-postitused ei valeta, siis on Eesti metsaalused hetkel punapõsiseid pohli pungil täis. 

Pohlakook



...sama punaseid, kui need 100 000 liitrit meres lõpetavat mürgist värvi, millega rattateed just pealinnas üle võõbati. Kes veel kursis ei ole, siis siit leiab 'silmailu' ja siit lugemist-seletusi. Kohutav kilplaslikkus, lühinägelikkus, visioonitus ning lihtsalt lollus. 


Elava Tänava uudiskiri võtab asja kenasti kokku. Disclaimer küll, et tegu on järeldusega, milleni nad transpordiameti tegevust analüüsides on juba mitmendat korda jõudnud: Tallinna transpordiamet ei saa praeguse juhtimise all talle pandud ülesannetega hakkama.


Masendav.


Kohupiima-pohlakook



Mesine kohupiima-purukook pohlade ja martsipaniga

20 cm brownie-vorm

Gluteenivaba koogipõhi:
  • 70 g võid
  • 1 suur sl mett
  • 150 g mandlijahu
  • 40 g kookosjahu
  • 0,5 tl soola
Kohupiimatäidis:
  • 100 g mett
  • 800 g kohupiimapastat
  • 3 muna
  • 1 tl vaniljekaunapastat
  • 1,5 dl pohli
Purukate:
  • 50 g mandlimartsipani
  • 50 g Kreeka pähkleid
  • 2 sl mandlijahu
  • 2 sl kaerahelbeid
  • 1 sl külmkapikülma võid

Põhja jaoks sulata või koos meega ning sega teiste kuivainetega taignaks. Suru küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi põhja ning pane pooleks tunniks külmkappi. Küpseta 200 kraadi juures tavarežiimil 10 minutit, kuni taignaääred on helekuldsed. 


Täidiseks sulata mesi vajadusel vedelamaks ning sega kohupiimaga. Lisa munad, vanilje ning vala eelküpsetatud põhjale. Vala täidisele pohlad ning küpseta kooki esiteks 20 minutit. Samal ajal haki martsipan ja pähklid ning näpi koos jahu, helveste ning võiga puruks. Puista puru 20 minutit ahjus olnud koogile ning küpseta veel 20 minutit, kuni puru on helekuldne ning täidis enam-vähem tahenenud. Lase täielikult jahtuda, kook taheneb jahtudes edasi. Serveeri ideaalis järgmisel päeval, kui kook on jahedas maitsestuda saanud. 


Pohla-purukook

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar