8.10.21

Vahemerelised omletiampsud


Ühe-ampsu miniomletid sobivad hästi suupistelauale, aga miks mitte ka hommikul ahju visata, kui panniga pliidi ääres ei viitsi seista. 


juustuomlett

Omletid ja quiche'id on minu lemmikud külmkapijääkide realiseerimise toidud, kus saab imehästi kõik juustulõpud, koore-piimatilgad, köögiviljasahtli riismed ning snäkikad purgipõhjad nagu näiteks oliivid ja päikesekuivatatud tomatid ära kasutada. Ja tulemus maitseb alati imehästi!


Tavalise toorjuustu asemel võid kasutada ka mõnd maitsestatud varianti. Hästi sobib taignasse näiteks mõni ürtide või küüslauguga, aga miks mitte ka suitsukana või paprikaga toorjuustukreem. Toortatrajahuga omletiampsud on gluteenivabad, kuid võid taignas kasutada ka tavalist nisujahu. 


minimuffinid


Vahemerelised juustuomletiampsud

20 miniomletti
  • 1 punane paprika
  • 150 g eesti juustu
  • 3 suurt muna
  • 200 g toorjuustu
  • 3 kuhjaga sl toortatrajahu
  • kümmekond lehte värsket basiilikut
  • 1 tl kuivatatud või värsket pune
  • peotäis kalamata oliive
  • 0,5-1 tl soola, olenevalt oliivide soolasusest
  • musta pipart
  • õli muffinivormi määrimiseks


Puhasta ning haki paprika peenelt ning riivi juust. Klopi munad toasooja toorjuustuga lahti, lisa jahu, riivjuust ja paprika ning sega taignaks. Haki basiilik ning maitsesta tainas ürtide, soola ja pipraga. Jaga omletisegu õliga ülepintseldatud minimuffinivormidesse ning pista pooltesse (või miks mitte kõikidesse) omlettidesse ka oliiv. 


Küpseta omletikesi 180 kraadi juures pöördõhuga umbes 25 minutit, kuni need on kerkinud ning keskelt küpsed. Omletid maitsevad head nii ahjusoojalt kui ka jahtunult. 


Miniomletid

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar