2.2.23

Mahlased oapallid spagettidega


Ma ei kujuta isegi ette, kui palju Leedi ja Lontu õhtusöögikaadrid restode lihapallid+spagetid kombole on aidanud üle maailma müüki teha. Välja arvatud Itaalias küll, kus sellist rooga ei kohta. Kuigi mulle traditsioonid köögikultuuris meeldivad, siis olen ka kahe käega selle poolt, et if it works, it's not stupid. Kui lillkapsas saab olla pitsa ja riis ning vetikatest saab teha verivorsti, siis võime ka Itaalia traditsiooniliste pasta + lisandite sobivuse koha pealt mõnel juhul silma kinni pigistada. Sest lihapallikesed + spagetid töötab hästi. 

Ja lihatapallikesed + spagetid veelgi paremini.

 
Vegan oapallid ja spagetid



Mustadest ubadest saab tõeliselt maitsekaid ning toitvaid pallikesi veeretada. Lisaks pasta’ga serveerimisele maitsevad mahedad oapallid hästi ka dipikastmega suupistelaual, koorekastmes koos kartulipudruga või külmalt vahepalaks. Krehvtisemaks tulemuseks võid kasutada ketšupi asemel mõnd parajasti kodus leiduvat tšilli- või barbeque-kastet. 


Kui kasutad gluteenivaba märgistusega kaerajahu, saad gluteenivabad pallikesed. Neid serveeri siis ikka ka GV spagettidega, mida leiab pea kõigist suurematest poodidest. Täistaimse toidu jaoks asenda parmesan mõne taimse juustualternatiiviga või puista roale pärmihelbeid. 


Vegan oapallid


Mahlased oapallid

Rooga jätkub 4 sööjale
Aega läheb kokku koos pallikeste jahedas seismisega 1 tund

Vaja läheb
  • 1 suur sibul
  • 3 küünt küüslauku
  • 2 x 400 g konservi musti ube
  • 100 g (gluteenivaba) täistera kaerajahu
  • 1,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 2 sl ketšupit, tummisemat tomatipüreed või meelepärast barbeque-kastet
  • soola-pipart
  • praadimiseks õli
Serveerimiseks
  • maitsestatud tomatikastet või tomati baasil pasta-kastet
  • (gluteenivabu) spagette
  • parmesani, mõnd taimset juustualternatiivi või pärmihelbeid

Valmista pallikesi nii
1. Koori sibul ja küüslauk. Haki sibul peenelt ning prae õlis kuldseks. Pressi juurde küüslauk ning prae veel minutike.
2. Loputa oad sõelal külma vee all ning nõruta.
3. Mõõda kaussi kaerajahu, lisa oad, praesibulasegu, vürtsköömned ning ketšup. Sõtku käte vahel taignaks ning maitsesta soola-pipraga. Ära üle sega, taignasse võiks jääda ka oatükke, nii saad parema tekstuuriga pallid.
4. Veereta segust märgade käte vahel pallikesed, lao taldrikule ning lase 30 minutit külmkapis taheneda.
5. Prae pallikesed õlis kuldseks ning serveeri keedetud spagettide, tomatikastme ning riivjuustuga.


Hei, hea lugeja! Kui teed kodus retsepti järgi ja jagad pilti Instagramis, lisa ka #jazzinokitchen - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha!



Vegan lihapallid ja spagetid



Retsept ilmus ka 2022. aasta jaanuari Nipiraamatus. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar